Консолидация на бизнеса върви на целия Балкански полуостров Третата по

...
 
Консолидация на бизнеса върви на целия Балкански полуостров Третата по
Коментари Харесай

Голям куриер ще погълне свой конкурент

  Консолидация на бизнеса върви на целия Балкански полуостров
Третата по величина на пазара куриерска компания „ Рапидо Експрес “ ще погълне по-малкия си съперник „ Д и Д Експрес “. Обединяването на бизнеса се показва в обединение на потенциалите на двете компании във връзка с чиновници, логистични и софтуерни решения и ноу-хау. Процесът по следващи съответни стъпки се възнамерява да отнеме няколко месеца.

„ Все още прецизираме правната форма на обединяването, до края на месеца ще имаме изясненост.

100% от чиновниците
ще запазят позициите си

в „ Д и Д Експрес “, разяснява за „ Монитор “ Рудослав Крумов, шеф на „ Рапидо Експрес “. Очаква се до края на месеца двете компании да интегрират системите си за работа. Офисите на по-малкия съперник, които ще останат да действат след обединяването, ще бъдат ребрандирани с визията на „ Рапидо Експрес “.

„ Д и Д Експрес “ е към три пъти по-малка по продажби от „ Рапидо “ по към момента неофициални данни за пазара за миналата година. По оценка на немската DHL

„ Рапидо “ държи към
18 на 100 от пазара

за обслужване на онлайн търговията у нас. Компанията е със сериозен потенциал при обслужването на потребителския сегмент на пазара (b2с), до момента в който „ Д и Д Експрес “ имат порядъчен портфейл от клиенти, огромна част от които са бизнес клиент (b2b). С новото партньорство „ Рапидо “ ще може да изглади цикличността на b2c клиентите ни, разяснява Крумов. „ Динамичното развиване в бранша на куриерските услуги в страната докара до концепцията за обединяването на потенциала на двете компании “, добави още шефът на „ Рапидо “. За миналата 2017 година компанията е доставила над 3,5 млн. колета, а за тази година от управлението на компанията чакат над 4 милиона.

Подобна консолидацията е дълго предстояща, тъй като

пазарът на куриерските
услуги е мощно накълцан

През идващите няколко месеца се чакат още покупко-продажби, тъй като по-малките играчи ще бъдат принудени да търсят метод за развиване или посредством продажба или посредством сходни обединявания на бизнеса, като това на „ Рапидо Експрес “ и „ Д и Д Експрес “. Същата наклонност се следи и на прилежащи на България пазари. Регионалните и европейските играчи също имат интерес да стъпят у нас не поради трафика от Западна Европа, а най-много поради огромният растеж на колета от Китай през Балканите.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР